25-11-12

Gefrustreerde neo-liberaal Peter blogt

Vanaf 2014 komt het kindergeld en de hypothecaire aftrek in Vlaamse handen en zal wellicht berekent worden in functie van het inkomen: dus weer nen hoop minder.
Zot zijn we, dat we met twee willen gaan werken, we worden ervoor gestraft. En dit allemaal om die losers (die doppers, leeflooners en vreemdelingen) die een ganse dag op hun lui gat zitten, te onderhouden.
Waarom geen BTW verhoging?? Dit is ten minste een eerlijke belasting: voor iedereen gelijk. De toegevoegde waarde en dus de belasting op een product is krak hetzelfde voor mij als voor die losers.

In BE zijn er 50.000+ werklozen van 50 jaar of ouder die nog nooit een dag gewerkt hebben, 50 jarige schoolverlaters zo je wil. Dit zijn geen sukkelaars of slachtoffers van de crisis, dit is regelrechte sociale fraude. Dat is pas asociaal ten opzichte van de mensen die wel bijdragen aan de gemeenschap. Hoeveel gezinnen zijn er niet waar er al drie generaties lang niet meer gewerkt wordt? Vooral aan de andere kant van de taalgrens.
Brussel kent een ongelooflijk hoge werkloosheidgraad onder jongeren, maar de bagage afhandelaars, 10 km verderop in Zaventem vinden geen werknemers. Die moeten zelfs niet kunnen lezen of schrijven. De werkloosheidsval, nog zoiets. Waarom zouden we moeten werken om 200 € netto meer te hebben dan de werkloosheiduitkering? Voor alle begrip; het is de werkloosheidsuitkering die te hoog is. Hoe wij de Walen en Brusselaars zien zouden clichés zijn. Vergeet het, ik ben bezig aan een opdracht voor de stad Charleroi. Wat ik daar zie overtreft de clichés.
1.2 miljoen ambtenaren in BE. 10 % werkt voor de overheid ???
Ik heb niets tegen belastingen, zelfs niet dat de sterkste schouders de zwaarste lasten zouden dragen. Maar de belastingen, heffingen en taxen die werknemers en ondernemers tegenwoordig moeten afdragen hebben niets meer vandoen met solidariteit, het begint een feitelijke onteigening te worden.
Ondertussen lopen wij ons leven achterna. Akkoord die losers zullen geen twee keer per jaar op vakantie moeten gaan, maar ze hebben geen stress, moeten niet van her naar der spurten, dragen helemaal geen verantwoordelijkheid in de job die ze uitoefenen, kunnen op hun gemak de kinderen naar school brengen, moeten geen kinderopvang betalen, gaan winkelen op momenten dat het niet te druk is en nog wat gaan bijklussen in het zwart, wanneer het hen uitkomt. Komen ze voor de politierechter omdat ze te snel reden, verliezen ze zelf hun rijbewijs niet want dit hebben ze nodig om werkt te zoeken. Ik mag twee weken een taxi nemen.
Ben dus danig gefrustreerd ja.

16:26 Gepost in Blog | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.