28-12-12

Wendy blogt

Ik denk dat het willen creëren van proefdier vrije wereld geen luxe probleem is. Alle acties voor een beter milieu op welke manier dan ook, zorgen ervoor dat op langer termijn de wereld er toch weer een stukje op vooruit kan gaan...Het duurt wel een lange periode voordat mensen hun denkwijze aan willen/kunnen passen. Daar is toch een verandering in "the state of mind" voor nodig. Het zijn feiten dat wereldwijd (rijkere landen hebben natuurlijk meer mogelijkheden) mensen steeds minder bont of leer kopen voor hun kleding. Imitatie leer en -bont zijn geweldige uitvindingen! Ook zie je dat steeds meer mensen minder vlees gaan eten of kiezen voor biologisch vlees. En zelfs in het kopen van kleding en schoenen worden we steeds bewuster. Het gaat allemaal langzaam natuurlijk en de hoofdreden daarvan is naar mijn mening de invloed van de media en de grote bedrijven met veel geld (zij hebben het geld en de macht om o.a een dierproefvrije wereld te creëren). Tegenwoordig zijn er ook meer mensen die de proeven op hunzelf laten doen! na ja, zo kan ik nog wel even doorgaan haha maar ik vind het iid geval altijd goed als mensen op een positieve manier acties voeren voor het milieu of andere belangrijke zaken in de wereld. Er zijn altijd mensen die wel geven om de wereld en die ook weer anderen kunnen motiveren dit te doen...

30-11-12

Bonthandelaars en pelsdierenfokkers verliezen proces tegen affichecampagne GAIA

De Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft drie internationale organisaties van pelsdierenkwekers en bonthandelaars, een Belgische bonthandelszaak en een Belgische nertsenkweker veroordeeld tot het betalen van 5500 euro gerechtskosten aan dierenrechtenorganisatie GAIA. De European Fur Breeders' Association, de Belgische Bontfederatie, de International Fur Federation, Neyman Fur & Fashion en Marmanmink vonden de affichecampagne met Jean-Claude Van Damme waarmee GAIA in oktober vorig jaar uitpakte tegen bont, bedrieglijk, lasterlijk en eerrovend. Ze vroegen de rechtbank GAIA te veroordelen tot een totale dwangsom van ... 627.000 euro. "De bontindustrie wilde ons monddood maken, maar dat pakt nu wel even anders uit", reageert GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch tevreden op de uitspraak.

12:10 Gepost in Dierenrechten | Tags: gaia, bont, dieren | Permalink | Commentaren (0)

03-11-12

Top 10 redenen om geen vlees te eten, deel 4

7. Kanker – de op een na belangrijkste doodsoorzaak in Belgie
Dr. T. Colin Campbell is een van ’s werelds voornaamste epidemiologische wetenschappers en directeur van wat de New York Times betitelt als "het grootste en meest omvattende onderzoek ooit over de relatie tussen voeding en het risico om ziektes op te lopen."

8. In een ietsepietsje bikini passen
Vegetarisme is ook het allerbeste afslankdieet, omdat vegetariërs drie keer minder kans hebben op overgewicht dan vleeseters, en veganisten hebben zelfs tien keer minder kans. Natuurlijk kun je een veganist zijn met overgewicht of een slanke vleeseter.

01-11-12

Ons kerstmaal

208136_371726572903305_2040487971_n.jpg

26-10-12

Ritueel slachten

Ik vind het niet kunnen dat we terug naar de Middelleeuwen moeten wat dierenwelzijn betreft. Na decennia strijden voor een min of meer "humane" manier voor het slachten van dieren kan dit wat mij betreft in onze samenleving niet!! Tijd dat onze politici onze waarden eens gaan verdedigen, want wij als Katholieken hebben ook principes en overtuigingen die respect verdienen en dierenwelzijn is daar voor velen Christenen één van! Moeten we ons nu als verdrukte minderheid opstellen om gehoord te worden?

Top 10 redenen om geen vlees te eten, deel 3

5. Als je geen hond eet, zou je ook geen kip moeten eten
Verschillende recente onderzoeken hebben aangetoond dat kippen intelligente dieren zijn, die in staat zijn om complexe problemen op te lossen, het vermogen hebben tot zelfbeheersing en zich zorgen maken over de toekomst. Kippen zijn intelligenter dan katten en honden en ze zijn zelfs in staat dingen te doen die nog niet eerder bij zoogdieren (behalve bij primaten) zijn waargenomen.

6. Hartziekte – de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland
Een gezond vegetarisch voedingspatroon zorgt ervoor dat je een leven lang gezond blijft en beschermt je tegen talloze ziektes, waaronder de drie belangrijkste doodsoorzaken in Nederland: hartziektes, kanker en beroertes.

24-10-12

Stop dierenmishandeling

bb9.jpg

23-10-12

Tegen dieren in circus

b11.jpg

Mijn visie: Geef mij maar Cirque du Soleil, duur om te gaan kijken, maar tensminste zonder dieren !!

22:22 Gepost in Dierenrechten | Tags: circus, dieren, gaia | Permalink | Commentaren (0)