13-11-12

Islamisering Europa: Iedere week 2 kerken veranderd in moskeeën

De islamisering van Europa gaat ondanks de bagatelliserende woorden van de gevestigde politiek in alarmerend tempo door. Inmiddels worden er iedere week gemiddeld 2 christelijke kerken veranderd in moskeeën. In de Europese hoofdstad Brussel is 57% van alle nieuwgeboren baby's moslim, waardoor zij uiterlijk in 2030 de meerderheid zullen vormen. In Gent leren scholieren op 2 basisscholen geen Vlaams meer, maar Turks. In Duitsland klaagt de politie letterlijk over de 'moordlust' onder de voornamelijk islamitische immigranten. Kortom: Europa valt steeds sneller ten prooi aan de islam. Als de meeste moslimlanden als maatstaf worden genomen betekent dat onvermijdelijk chaos, geweld, armoede, racisme, discriminatie, onderdrukking en pure barbarij.

27-10-12

Christenvervolging in zuidoost Azië wijdverbreid

"Zuid-Azië is een gebied waar veel vervolging van Christenen plaatsvindt, vooral van de kant van radicale moslims, hindoes en ook boeddhisten.” Dat stelt John Dayal, een katholieke leek uit India, mensenrechtenactivist en medewerker van de bisschoppelijke commissie Vrede en Gerechtigheid in een interview met Fides.

 In een speech te Rome bij de presentatie van het ‘Rapport over Religieuze vrijheid in de wereld’ uitgegeven door de pauselijke stichting ‘
Kerk in Nood gaf Dayal een sombere analyse. ‘Ik heb veel gereisd en gestudeerd over Zuid-Aziatische landen als India, Pakistan, Afghanistan, Bangladesh, Nepal, Bhutan, Sri Lanka en de Maldiven.’ In al deze landen worden Christenen onderdrukt: zij ontberen volledige vrijheid van godsdienst of hebben te lijden onder discriminatie en vervolging.” “In Pakistan, Afghanistan, Bangladesh en de Maldiven is het gevaar gelegen  in het optreden van militante islamisten. Maar in India en Nepal hebben Christenen te kampen met religieuze onverdraagzaamheid en etnische zuivering. In Bhutan staat het staatsboeddhisme geen andere geloofsgemeenschappen toe en in Sri Lanka straffen radicale boeddhisten Christenen, zelfs door etnische zuivering.”

ONDERSCHATTEN

 Volgens Dayal moet hindoe-extremisme niet onderschat worden op internationaal niveau, ook al omdat India een nucleaire natie is. ”Geweld, het zaaien van haat, misdaden tegen godsdienstige minderheden,” vervolgde hij, “nemen toe en raken de Christelijke gemeenschappen. Gemiddeld  zijn er drie misdaden tegen Christenen per dag, vooral in deelstaten als Orissa, Karnakata, Rajasthan, Gujarat, Madhya Pradesh en Chhattisgarh.”

VLUCHTELINGEN

Volgens officiële cijfers vonden er 6000 gevallen van antichristelijk geweld plaats in het eerste decennium van de 21e eeuw. Er zijn op dit moment duizenden Christelijke vluchtelingen en vrouwen die slachtoffer zijn van mensenhandel na het bloedbad in Kandhamal in 2007 en 2008. Organisaties waar Dayal bij is betrokken, ‘All India Catholic Union’ en ‘All India Christian Council’, roepen de Indiase regering  en de regeringen van de deelstaten op ”de grondwettelijke garanties voor godsdienstvrijheid in acht te nemen en discriminatie van kaste of godsdienst” tegen te gaan. In het bijzonder zouden “structurele vormen van vervolging geëlimineerd  moeten worden, zoals de wet die overgaan van de ene naar de andere godsdienst verbiedt. (PA/Agenzia Fides)

Bron: PA/Fides

18-10-12

Kerk in Nood: Wereldwijd 200 miljoen christenen vervolgd

Christenen worden wereldwijd  het meeste gediscrimineerd en vervolgd vanwege hun geloofsovertuiging. Tot die conclusie komt Kerk in Nood bij de tweejaarlijkse Rapport Religious Freedom. Als positieve ontwikkeling signaleert het rapport dat enkele landen zich meer bewust zijn geworden van het recht op vrijheid van godsdienst. 

De studie geeft aan dat de situatie zeer moeilijk is in landen waar een staatsgodsdienst in de wet is vastgelegd waardoor geen enkele ruimte voor andere geloofsovertuigingen overblijft. Voorbeelden hiervan zijn Saoedi-Arabië, Pakistan en een aantal deelstaten in Nigeria.
 
Het rapport Religious Freedom laat zien dat het grondrecht op een vrije keuze van godsdienst en het openbaar uitkomen voor het geloof nog steeds wereldwijd wordt bedreigd. Enkele voorbeelden hiervan zijn de toenemende druk door de blasfemie-wetten in Pakistan; toenemende bedreigingen van islamistische extremisten in Afrikaanse staten als Kenya, Mali, Nigeria en Tsjaad en in Europa pogingen om seculiere opvattingen dwingend voor te schrijven.
 
Eerder dit jaar kwam Open Doors met een 'ranglijst' van landen waar christenen het meest worden vervolgd. Bovenaan staat Noord-Korea en vervolgens Afghanistan, Saoedi-Arabië, Somalië, Iran en de Malediven.
 
(bron: Kerk in Nood)
 
Mijn visie: De laatste zin zegt alles: In de meest ondemocratisch landen worden de christenen vervolgd, in het Westen zijn "wij" verdraagzaam ten opzichte van de Islam en worden ze bijna doodgeknuffeld door de traditionele partijen onder de noemer 'leve de multicultuur' maar in de realiteit is het 'weg met ons'. Ik roep samen met Open Doors op om te bidden voor de vervolgde christenen.

13:16 Gepost in Katholiek | Tags: christenen, islam, religie | Permalink | Commentaren (0)

03-10-12

Abortus is moord

images.jpeg

17:30 Gepost in Katholiek | Tags: geloof, abortus, leven | Permalink | Commentaren (0)

24-09-12

Over de kerk en seks

Mijn mening over de kerk en seks: Anticonceptie is in Vlaanderen en alle westerse landen wijdverbreid en geaccepteerd. De Kerk wordt vaak voor gek versleten. Maar de Kerk is zo gek nog niet omdat een seksuele relatie alleen binnen het huwelijk, waarin seksualiteit is ingebed in de voortplanting en geen onnatuurlijke middelen gebruikt worden om zwangerschap te voorkomen, geeft een relatie diepgang en rust en is goed voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. De pil leidt tot toename van seksuele immoraliteit, tot afname van het aantal kinderen en uiteindelijk uitsterven van de bevolking, tot allerlei medische bijwerkingen waaronder toename van borstkanker, tot stijging van het aantal abortussen, psychische stoornissen en het condoom leidt niet tot afname van aids in bijvoorbeeld Afrika.

Liever wijzer zijn en afzien van anticonceptie, of in uitzonderlijke gevallen gebruik maken van natuurlijke anticonceptie. Daar blijf je gezonder en gelukkiger bij.

Vloek niet

met vloeken kom je nergens.jpg

18:50 Gepost in Katholiek | Permalink | Commentaren (0)

23-09-12

Ik ben fier om katholiek te zijn

Naamloos2.jpg

20:10 Gepost in Katholiek | Tags: katholiek, geloof, religie | Permalink | Commentaren (0)