29-11-12

SinterRupo-liedje

Even oefenen met de nieuwe tekst a.u.b. En dan uit volle borst ! Zie ginds komt . . . Met de groeten uit Spanje ! Zie ginds komt Di Rupo uit Bergen weer aan, Hij brengt ons ellende en ’t land naar de maan. Hoe huppelt zijn kontje gedekt op en neer, Hoe naait hij zijn vriendjes alweer keer op keer . Ref. Laurette staat te lachen en roept ons reeds toe Wie waal is krijgt dopgeld, de ander steekt toe. Oh lieve Di Rupo blijf toch van ons geld, ’t Zijn toch maar wat leugens die gij ons vertelt. Zie ginds gaat den euro ,hij is aan ’t vergaan, Hij brengt ons ellende, zie ons hier nu staan. Oh lieve belasting , ‘k heb centjes opzij, Ga nu maar eens liever mijn huisje voorbij ! Di Rupo blijft lachen en roept ons nog toe, Er komt wat ellende, de schatkist groeit toe . Al ’t geld voor Europa, zo is ’t hoe het moet, Dat valt in ons zakken, en dat vind ik goed ! Ref. Laurette staat te lachen en…

13-11-12

Vragen Slimste Mens gemanipuleerd: puur spelbederf

"De redactie van 'De Slimste Mens ter Wereld' gaat wel erg driest te werk om politici te behoeden voor gezichtsverlies. "Woestijnvis gaat soms zo ver in het sturen van de quiz dat je stilaan van spelbederf kunt spreken", schrijft De Morgen-journalist Bart Steenhaut.

"Het is een publiek geheim dat elke nieuwe kandidaat een paar vragen krijgt toegeworpen die op maat zijn geschreven, maar vorige week keek ik toch met open mond naar de eerste aflevering met Wouter Beke. Erik Van Looy legde zo veel eieren onder Beke dat hij haast verondersteld leek om ze zelf uit te broeden."

De eerste drie vragen waren volgens Steenhaut "niet minder dan cadeautjes met een strikje rond". De antwoorden (Mine, Nette en Warre) waren immers de namen van de kinderen van de CD&V-voorzitter. En terwijl de andere kandidaten in de fotoronde veel moeilijkere vragen voorgeschoteld kregen, moest Beke het logo van automerken herkennen. "Een vraag die zelfs voor een kidsversie van 'De Slimste Mens' wellicht wat te licht zou uitvallen", luidt het. "De grote hoeveelheid vragen die op het lijf van een specifieke kandidaat worden geschreven, zorgen ervoor dat zelfs het leukste quizje op tv bij momenten een vreemd nasmaakje krijgt", besluit Bart Steenhaut.

Mijn commentaar: 1. Geef het volk brood en spelen!

2 Elk volk krijgt de politiekers die het verdient