17-12-12

Ik stop met dit blog

Ik heb vandaag besloten om dit blog te stoppen, ik krijg gemiddeld 220 bezoekers per dag, wat heel goed is, maar het probleem is dat ik nooit commentaar krijg!, mijn wens was om van deze site een discussieblog te maken, mensen die me toch nog willen volgen kunnen terecht op deze 2 facebook-sites

erik.deridder.52

of

harry.loomans.5

17:23 Gepost in Samenleving | Permalink | Commentaren (0)

06-12-12

Over armoede

Armoede ondermijnt de toekomstkansen van zoveel mensen, gezinnen en kinderen. Met een armoedeplan als lege doos is het niet verwonderlijk dat de armoedecijfers rood kleuren. Zolang dat niet verandert, is de verontwaardiging van de traditionele regeringspartijen CD&V, SP.A en OpenVLD over de armoedecijfers hypocriet. Wie als beleidsmaker keer op keer de kans laat voorbijgaan om een krachtig armoedebeleid uit te tekenen, verliest het recht op verontwaardiging. Verontwaardiging zonder beleid is te vrijblijvend." zegt Wouter De Vriendt

 

11:35 Gepost in Samenleving | Tags: armoede | Permalink | Commentaren (0)

01-12-12

Bart De Vewer en mobiliteit

72097_4827740973555_538442058_n.jpg

17-11-12

Werkloosheidsuitkering gaat almaar sneller naar omlaag

Sinds 1 november 2012 is er een nieuwe regeling van kracht in de werkloosheid. De hervorming is al in december 2011 door de regering-Di Rupo-Vanackere goedgekeurd. De uitkeringen gaan naar omlaag en dalen sneller. Ze treffen meer dan 130.000 werklozen.

De hervorming treft op korte termijn de volledig werkloze samenwonenden, alleenstaanden en gezinshoofden, maar zal, vroeg of laat, de overgrote meerderheid van de werklozen treffen. De grootste slachtoffers zijn de meer dan 130.000 werklozen die al vanaf februari 2013 hun uitkering met 150 euro per maand zien dalen.

Concreet nemen de werkloosheidsuitkeringen voortaan geleidelijk en in verschillende fasen af tot een maximumbedrag dat varieert met de gezinstoestand. Ze zullen in stappen met 12% afnemen voor de gezinshoofden tot ze nog maximaal 1.090 euro bedragen. Alleenstaanden zien hun uitkering in fasen met 17,5% dalen tot maximaal 916 euro per maand. Samenwonenden leveren 40% in tot hen maximum nog 484 euro rest. Ter herinnering: de armoedegrens voor een alleenstaande is vastgelegd op een maandinkomen van 973 euro.

“De hervorming van de werkloosheid is een sociale atoombom. (…) 130.000 Belgen verliezen in 2013 gemiddeld 150 euro per maand. (…) Op 1 januari 2015 gaat de tweede fase in: 40.000 mensen worden dan van de werkloosheid uitgesloten, van wie 30.000 in Wallonië.”
Thierry Bodson, algemeen secretaris Waals ABVV

16-11-12

Meer kinderbijslag voor arme gezinnen vanaf 2014?

Krijgen arme gezinnen vanaf 2014 meer kindergeld? Als het van de Vlaamse regeringspartijen N-VA en sp.a afhangt wel. CD&V heeft zich nog niet uitgesproken over de kwestie. Vlaams viceminister-president Ingrid Lieten toont zich alvast tevreden dat de N-VA wil differentiëren naar armoede.

Mijn commentaar: Een totaal fout signaal.Kinderen hebben is een persoonlijke keuze waarvoor men de samenleving financieel niet moet laten opdraaien.Voor de overleving van de soort kunnen we gezinnen met 2 kinderen stevig steunen, wie meer kinderen wenst draait daar financieel zelf voor op.

Over sociale woningen

Minister van Wonen Freya Van den Bossche (SP.A) wil de inkomensgrenzen voor sociaal huren optrekken en zo gettovorming tegengaan.


Mijn commentaar: Een goed begin, maar er moet sneller werk gemaakt worden voor meer sociale woningen. Niet tegen 2020 maar nu. Dit is perfect mogelijk gezien de vele leegstaande huizen/appartementen in Antwerpen. Eigenaars verplichten hun huizen op te knappen en tegen een sociale huurprijs verhuren zou al veel oplossen.

12-11-12

GDF Suez dreigt met "herstructurering" in België

De Franse energiegroep GDF Suez, het moederbedrijf van Electrabel, dreigt ermee om bij herstructureringen in Europa eerst in België op te treden. Het bedrijf wil zo de regering-Di Rupo onder druk zetten.

Mijn kritiek: Als we niet snel investeren in een volledige omschakeling naar hernieuwbare energie en een echte vrije energiemarkt dreigen we niet eenmalig maar constant slachtoffer te worden van pure chantage door bedrijven als GDF Suez. Die omschakeling levert trouwens héél wat jobs op, minstens 30.000

Over de solidariteitsmars voor werknemers Ford Genk

Blij dat ik niet mee opgestapt ben. de vakbonden zijn alle realiteitszin verloren. Ze eisten geen werk, ze eisten brugpensioen. Hoe idioot kan je zijn. Ik hoor Lieten zeggen: wat als Ford de gronden niet wil afstaan om nieuwe bedrijven aan te trekken???? Nog nooit gehoord van ONTEIGENEN?? Je schat de waarde van de gronden, trekt er alles subsidies van af en hopla, de gronden zijn van de Vlaamse regering. En wees gerust, er zijn voldoende kandidaten om aan het kanaal iets nieuws te beginnen. Ford is weg, en dan? Dan komen er anderen. Maar schei uit over het brugpensioen op 50, terwijl in de buurlanden de pensioenleeftijd wordt opgetrokken tot 67.